Letu zdar

Aeroklub Miroslav, z.s.

ičo: 45671214
č.ú. 1014888084/3030

Info k Rock festivalu

17.07.2018 14:14

Pánové spoluletci, obrátili se na nás pořadatelé dvoudenního festivalu Rock heart s žádostí na pořádání této akce ve dnech 16-18.8. 2019 na našem letišti - jejich žádost je níže - za mne shrnuji:

Všechno si sami zařídí, náš majetek ohlídají, všechno po sobě uklidí a zaplatí nám za nájem 50 tis. Rádi by pořádali i více ročníků za stejných podmínek. Ty ostatní věci co píšou v návrhu jsou spíš nereálné a vycházejí z jejich neúplné znalosti místa.

Protože potřebují celkem dlouhou dobu dopředu vědět, kde se příští rok bude akce konat nemáme na rozhodování čas až do další schůze, tak jsem se rozhodl to zkusit tímto způsobem.

Dal jsem sem anketu, tak prosím hlasujte a pokud potřebujete svůj názor rozvést, tak sem vložím diskuzi jestli se mi to povede (jestli ne, tak klidně pište do té na úvodní stránce "kdo a kdy jde létat").

Co se týká syslů, tak zjišťuji jak to je - oni sami mi poslali toto  (doplnění - info od AOPK o pořádání akcí na syslím teritoriu dávám na konec )

https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/punkeri-odjeli-z-vyskova-sysli-dostali-jablka-20170821.html

tak to třeba problém není.

Děkuji moc TB

p.s.: Pro případné znalce je to festival, který ještě letos bude 17.8.-18.8. 2018 v Moravském Krumlově v zámeckém parku

 

 

ŽÁDOST O PRONÁJEM

Letiště v Miroslavi

Žadatel: Rometal s.r.o.

Křenová 52, Brno 602 00

IČO: 27731391

DIČ: CZ27731391

Spisová značka : C 55277 vedená u Krajského soudu v Brně

Jednatel: Veronika Hájková

Zastoupená: Martin Janíček

 Zde kontakt - já ho mám na web ho nedávám

Věc : žádost o pronájem areálu letiště

Vážení členové aeroklubu Miroslav. Obracíme se na Vás s prosbou a zjištění možností o pronájmu letiště Miroslav( starší letiště směr Hostěradice) k pořádání mezinárodního hudebního festivalu ROCK HEART pro rok 2019 popřípadě následující léta.

Datum konání : 25.7.-27.7.2019

Nebo 16.8.-18.8.2019

Hudební žánr: Rock, Metal

Čas produkce : 25.7 ČT od 14:00h do 03:00h (předpokládaný konec 02:30)

26.7. Pá od 12:00h do 03:00h (předpokládaný konec 02:30)

27.7. So od 12:00h do 03:00h (předpokládaný konec 02:30)

V rámci pronájmu prostor bychom rádi využili i elektrické připojení v celém areálu pokud je možno, popřípadě připojení na vodu pokud je k dispozici.

Za pronájem areálu jsme ochotni nabídnout aeroklubu výši nájemného 50.000kč bez DPH za jeden ročník, dále uhradit vodné a stočné za spotřebovanou vodu dle skutečnosti, spotřebu energie dle skutečnosti,

Dále v rámci pronájmu dlouhodobého jsme ochotni do areálu investovat vlastní prostředky k vybavenosti areálu, které by Váš klub mohl využívat celoročně bezplatně( údržba zeleně, zpevnění polní cesty u runwaye po celé délce pomocí zatravňovacích sítí apod. další náležitosti které jsou výhodné pro pořadatele festivalu ale i pro aeroklub.)

Dále nabízíme složení aeroklubu vratnou kauci ve výši 30.000kč, 14 dní před konáním akce, pro případné pokrytí neočekávaných škod návštěvníků.

Celý areál bude zabezpečen mobilním oplocením tak, aby nedošlo k poškození majetku aeroklubu Miroslavi .

Po celý festival bude nonstop střežen areál a během produkce se zde bude nacházet až 60x security.

Pořadatelé se zavazují předat areál ve stavu v jakém ho převzali, a po festivalu předat ve stavu stejném jako na začátku nájmu.A to včetně případných nerovností na ploše letiště( úprava plochy, návoz zeminy k vyrovnání atd).

Součástí pronájmu je předávací protokol před přenecháním areálu nájemci, tak i při vizuální kontrole po konání festivalu.

Děkuji Vám za projednání této žádosti a těšíme se na vzájemně úspěšnou spolupráci

 

Od AOPK je taková informace

Dobrý den a díky za dotaz. My samozřejmě větší akce na syslích lokalitách moc rádi nevidíme. Přesné údaje o jejich vlivu na populaci bohužel neexistují, tak se většinou při rozhodování vychází z obecných znalostí a hlavně z bližších informací o plánované akci a z aktuální situace na lokalitě. Obecně se za problematické považuje především jakékoliv narušování půdního povrchu, blokování vchodů do nor a rušení zvířat (je-li na lokalitě hlavně přes den velký ruch, sysli patrně tolik nevylézají a mají tím pádem omezenější přístup k potravě). Pozdější letní termín určitě považujeme za vhodnější, jednak už nejsou přítomna malá nerozkoukaná mláďata a jednak některá zvířata opravdu zazimují brzy a celkově je již aktivita nižší. Je pravda, že třeba ve Vyškově již festival několikrát proběhl, stanovená pravidla byla dodržena a syslům to nejspíš neuškodilo. Určitě bych se ale nejdřív vyptala na podrobnosti k celé akci - kolik očekávají návštěvníků, jak má trvat dlouho, v čem budou spočívat přípravy, atd. To je minimálně z pohledu syslů velmi důležité, napadá mě třeba, jak by bylo řešeno pódium pro účinkující? Vyškovské letiště je přece jen oproti miroslavskému výrazně větší a hlavně má možnost umístit tyto konstrukce na existující zpevněné plochy. Navíc i celková hustota zvířat je aktuálně v Miroslavi opravdu vysoká, takže těžko hledat prostor pro "neškodné" upevnění čehokoliv. Každopádně z našeho pohledu asi to nejdůležitější je, abyste organizátory upozornili na výskyt syslů a na to, že si z tohoto důvodu budou muset pro pořádání akce u příslušného orgánu ochrany přírody zažádat o výjimku. To znamená, že by se měli obrátit na KÚ Jihomoravského kraje a tam by to dle dodaných podkladů posoudili a povolili (patrně s nějakými podmínkami) nebo nepovolili. Je určitě dobře, že už se ptají teď kvůli akci na příští rok, obdobně by to v případě vážného zájmu měli co nejdřív vyřídit i s KÚ (i pro případ, že by to nepovolili, aspoň by měli dost času sehnat jiné místo). Já myslím, že určitě hodně záleží jednak na ochotě organizátorů si toto vyřizovat a jednak na velikosti a charakteru celé akce.
Zatím tedy tak, pokud byste k tomu měl další dotazy, jsem k dispozici.
S pozdravem,

Mgr. Jitka Větrovcová